Rabu, 21 Oktober 2009

♥ sEdim ♥





jEng.....jEng....jEng...
Entry kali niE tEntang wEekEnd yang di abiss kan bErsama family..
awal pagi sabtu dah bagun..t0l0ng mak masak....dEngan 1 tujuan
nak g kulim umah akak...n nak g bEkelah kat Sedim...
aku juz pakai t'shrt jEr..c0z katanya nak tErus g Sedim (sEmangat nak bErEndam)
pukul 10 lEbih gErak dalam kul 12 sampai umah akak aku...
drivEr dah lap0...s0 tak jadi nak g kElah..
mamam dulu kat umah...
pas z0h0r baru kt0rang gErak g sEdim...




xcly kan... air niE....sEjuk sangat2 tau....

that 0lls...da.. :)


Isnin, 19 Oktober 2009

♥ sahabat ♥





tEman...
tak kala aku kEsorangan,
kau datang mEmbawa sEnyuman...
tak kala aku kEsedihan,
kau datang mEmbawa kEriangan...
tak kala aku kEsunyian,
kau datang mEmbawa kEgembiraan...
tak kala aku kEkusutan,
kau datang mEmbawa kEtEnangan...
tak kala aku sangat mEmerlukan,
kau datang mEmberi sEribu pEngertian...
bErsama lah sElamanya...

syuhada...

ikin

kami bErdua..

gmb0r tu di snap pada 19.10.2009 baru2 niE jEr

aku baru balik kEjE..tak kala nak bElok paking kat umah...

tErnampak la d0wang sEdang tErtEnggEk di blkang umah aku..

dEngan niat baru nak panggil aku t0k mEmb0rak

tak sEmpat nak mandi n salin baju...

mak aku lak cal... katanya gini

'mai la umah kak om ni...dier wat umah tErbukEr'

tanpa lEngah2 lagi...aku tErus kuar n tEnggek atas m0t0 tEman ku tadi

ajak d0wang g umah jiran tEtangga yang wat rumah tErbuka di akhir2 syawal niE ha..

pas makan laksa...bihun g0reng...nasik himpit...cend0l...

kami p0n salam2 n kuar... tanpa hala tuju...

r0nda2...

s0n0k gak.. lama tak bErmanjE n bErmEsra ngan d0wang cam tuE

rIndu zaman kanak2 rabina tau...

o0ppss!!! tErlEbe sudah citEr niE..

lastly.... nak gtau... aku sayang kawan2 aku...

tErmasuk kawan2 yang baru aku kEnal sEjak in kat cb0x kEpEk tuE..

TQ abang kEpEk ( ok tak agak2 panggilan tuE..lasah jEq uHuHuH)

First nak wish timEr kasih yang tak terhinggE pada

THE 4MAN (abe 4) yang tElah ujudkan bl0g tuk aku ni

pastu KAK TWEET yang dah tunjuk ajar sal bl0g niE

N kEngkawan yang lEn...

L0VENDER ( dEk ku cyunk) PU3MIS3 (ucuk acam )

RINI GEWE... PI0O LALING.... YAN...MIZBEL...

KAK UMI...PUYU...CMA...MUNGER...NONOY...ATY....

TASHA...MED...NEK...KAK LADY...J0JIE

KUNG...DJ...D0T...MIOR...SPEK...RAS...ACEH...

N sumEr2 yang mEngEnali m0ksu..

sayam kamu sumEr...


Khamis, 24 September 2009

♥ aidilftri 2009 ♥



ha.....samat ari rayEr sumEr....

yang atas tu dah tentu la mak ayah aku yang tErcintEr...

tahun ni kit0rang sErba biru...

yang tEngah pakai butang baju tu abg aku yng s0mEl (mazri)

aku ngan adam...anak akak aku yang n03 (maria)

yang sebelah tu lak akak aku yang n0 2 (mazlina)

n yang ujung tu akak aku c (maria)

akak aku n0 1 (murni) balik berayEr umah mErtua...

s0 tak dEr la gamb0r d0rang =( ( s0 sad)

hari rayEr disambut sErba sEdErhana..

c0z aku tak bapEr chat sEbenarnyer.... =(

nway..

Selamat Hari Raya Wat Sumer



Entry kali ni kisah anak2 sEdara aku aliff,aleya,alisya,amiela n alynn yang sangat bErsEmangat nak sambut hari rayEr mulia....
s0n0k bEtul d0rang dapat mEn bunga api..
mEriah jEr rasE dEngar gElak tawa d0rang ni....
dah pEnat dah d0rang p0sE...
s0 sEmangat la nak sambut rayEr,
tanpa d0rang d0rang ni....
c0mfirm sunyi hidup aku....
kEgEmbiraan d0rang malam ni.. wat aku tambah2 hEpy...
s0 swEEt...acu sanyang kamu sumEr!!!
mmmmmuahhhhx!!!!


Selasa, 15 September 2009

♥ kad rayE ♥




ini antara kad rayEr yang aku timEr dari kEngkawan....

sweEtkan?? sumEr kEngkawan ni aku kEnal kat blog kEpEk

thanks kEpek...sEbab diEr,aku dapat ramai kawan...

kawan-kawan yang sweEt sangat,

thank tuk kak tweet...dah tEntu yang adEr gamb0 twEet tu.. uhuhu

mungEr yang adEr gamb0 s0mel tu....

pu3 lak.. yang pink kalEr tu...

n0n yang adEr aku dalam bluEs nyEr pic Tue... =p

n aty yang adEr rEramEr 0rEn tu..

thank al0t tuk sEmua...

maksu cyunk k0rang tau!!!!!!

SELAMAT HARI RAYER AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN



Isnin, 14 September 2009

♥ sElamat ari rayE ♥

padEr sumEr sEkali....maksu baru sEmpat nak wat kad rayEr niE..
tErbz ckit sEjak akhir - akhir niE.... wit rayEr silEr datang umah maksu yEr
baru dapat kad rayEr nyEr...... =) hEhEhE....
maksu nak wish samat ari rayEr padEr sumEr sumEr sEkali la..
yang sudi mengunjungi blog iniE
.....MAAF ZAHIR DAN BATIN YER.....

Selasa, 25 Ogos 2009

♥ mElaka ♥



Hari kEluarga kat Melaka rEsort..
tarikh tak ingat la :)


Ahad, 23 Ogos 2009

♥ ramadhan ♥


Hari pEtama bErbukE..nah haih... bany0k bEn0r la plak waktu berbuker....
mana idaknyer, akak dari kl tu balik....akak no1 p0n balik...
meriah ler umah... rame le... dEngan anak2 sEdarE lagiE...s0 kene la lebih ckit...
s0 mEnu tUk bErbukE padE aRi pErtama
adE sayur kaladi (bukan nasik melukut..tu tuk ikan kaloi den jer..HIhIHihIhi)
adE kari sEmbilang ( bukan anak sembilang ditapak tangan) adE aYam g0rEng HPA bErEmpah gitu.... adE ikan kEli sambal taruh atas jEr...adE darca...n Lauk Sahur P0N adE agiE.... Emrrr....
sElamat mEnEruskan ibadah puasE sEmoga sEgala amal kita ditErima yang Maha Esa...
Amin Ya Rabbal Alamin.....


~ bErsAhUr ~

Inilah lauk sahur maksu sekeluarga untuk hari pertama di bulan ramadhan 2009... s0 simple tapi tu dah cukup wat kami 4 baranak bersahur tau...kicap jangan luper....penambah selere tu.. uHuHuHuH..nIE Nak citer ckit... masak merah ayam tu mak maksu yang masak...sambal tumis udang kering tu p0n mak maksu gak yang masak..ha...dan ikan goreng tu.....p0n mak yang g0reng...hik!!hiK!! setelah selesai hidangan,baru maksu dikejutkan....=) s0..maksu tinggal nak makan jer la lagi....EhEhE....

sElAmAt BeRpOsE yEr......

Selasa, 18 Ogos 2009

♥ fr0m umiE ♥





kek lapis from kak umie...

make in sarawak gitu....

korang rasa sedap tak???huh!!! dah tentu la...

aku dan makan 1 potong jer....

habis di belasah anak2 sedara n family..sedap sangat la kalu cam tu gaya...

apa p0n...

time kasih bebanyak tuk kak umie...

susah-susah jer... dah la kena beli kek ni...

kena pos lagi...kena tulis nama lak lagi kat sampul tu.... hik!!hik!!...

ciannyer kat kak umie... rasa cam menyusahkan sesangat dah....

kepada sesiapa yang blom mencube...

selamat mencuba... =)



Khamis, 13 Ogos 2009

♥ al-fatihah ♥





Al-Fatihah kepada ustaz asri atau nama sebenar Mohamad Asri Bin Ibrahim, Dilahirkan pada 3/8/1969,Kelang Selangor (Ketua Kumpulan Rabbani) yang telah menghembuskan nafaz terakhir di hospital pantai jam 11 pagi akibat serangan jantung..sama-sama la kita doakan agar rohnya dicucuri rahmat...sedih lak rasa....dah nak dekat puasa...selalunya bila takbir raya mesti terdengar suara mersik dari dia....semoga anak dan istrinya tabah menerima ujian allah..
ya allah tempatkan dia disisi orang-orang yang beriman... amin...
Al-Fatihah



Setiap insan pastikan merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang akan dibawa
Terdengar sayup surah dibaca
Sayu alunan suara
Cemas di dada lemah tak bermaya
Terbuka hijap di depan mata
Selamat tinggal pada semua
Berpisah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baiklah atau sebaliknya
Amalan dan taqwa jadi bekalan Sejahtera, bahagia pulang...
kesana...
Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim
Terbaring sempit seluas pusara
Soal bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi
Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kanangan
Diiringi doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi...

Selasa, 11 Ogos 2009

♥ AwArD dArI kUnG ♥




FiRsTlY...sAyEr MaKsU kIuT iNgIn MeNyUcApKaN jUtAaN tErImA kSiH aTaS uNdIaN dAn SoKoNgAn SuMeR... sEhInGgA BeRjAyA bErTaPaK KuKuH dI tErAtAk InIe...
KePaDa PiHaK pEnGaNjUr...IbU bApA n RaKaN2 cBoK sEkAlIaN...
tErImA KaSiH aTaS SoKoNgAn SUmEr...
AwArD nIe UnTuk SuMeR

HiKhIkHiKhIkHiKhIkHiKhIKhIkHiK tQ abg kUnG



Isnin, 3 Ogos 2009

♥ buah haty saya ♥






07-03-2009

- bila merah n hitam bersatu...my pebret caler =) -

01-02-2006

- si c0mel ku -



Ahad, 2 Ogos 2009

♥ sua rasa ♥






- haRi pEtAmE..hIjAU mEnJaDi TeMe -

- ...Jadi M0DeL jAp Eh... -


~ RaKaN sEtUgAs ~


- CePl0s -


- hARi Ke-2 Di SuE rAsE tV9 -

~ tInGgAl Ni JeR...SaKaN tUl JuALaN...hEhE ~


-DiE nAk SgT tGkAp GaMbO nGAN dEn...TaK tAu NaPeR...hIhIhi-
RoHAnA jaLiL

~sEsI pR0M0Te GeRaI bErSaMa JaFaR 0N n R0HaNa JaLiL~

Pengalaman pertama sertai Karnival sua rasa tv9...1-2 0g0s 2009 s0n0k gak, meriah...jualan p0n licin... ramai 0rang tak usah cakap la...artis tak ler ramai mana...tak macam sure heb0h...tapi keseluruhannya....karnival sua rasa tv9 gempaq...





-3 dArA pInGiTan-



-cOmEnYeR aKu KaN...uHuHuH-


- hEdS0Me gAk DiEr KaN.... -


-RuMAh PAnJaNg-

-JaMbaTaN tAmPaRuLi-

-GeRaI pEkAn NaBaLu-

~kInAbAlU pArK~

-hOt SpRiNg ArEa-


~LiHaT lAh DuNiA...hEhEhE~

r0sE


-PaSo PhIlIpNe-

~NaK BAliK dAh~

11 - 17 Jun 2008 first time aku merasa naik flight...ket0r tak usah kab0r ler...tapi pengalaman agak menyer0n0kkan...kit0rang ke sabah mewakili LKIM negeri perak dalam pelbagai acara sukan,yg s0n0knyer...aku men seremban jer....leh g sampai ke sabah...hihihih rezeki la tu...tapi hampeh..kalah...tahun sebelum tu j0han tau....kalah p0n tak per la...janji pengalaman yang menyoronokkan...bukan senang nak dapat peluang....nway trip 2 usm sabah memang menyeronokkan...



  • emr,kadang2 bila gaduh..kita mula rasa bosan... tapi hati tetap sayang...camner p0n... caranye..cari jalan penyelesaian,bukan keruhkan lagi keadaan...


  • kadang2 bila gaduh..kita mula tertekan... tapi dia masih kita perlukan...camner pon... caranye..tingkatkan kesabaran, bukan tambahkan lagi bebanan...


  • kadang2 bila gaduh..kita mula keliru... tapi hati still cinta dia yang satu...s0 camner p0n... carayer...buangkan sikit rasa keras hati cam batu... bukan biar jer dok dalam kepala tu...


  • kadang2 bila gaduh..rasa sakit sangat hati... tapi dia tetap di nanti... camner pon... carenyer... pujuk la diri sendri... bukan tipu diri sendri...

  • kadang2 bila gaduh..rasa cam tak nak ambik tau dah...tapi sebenarnya hati resah... cam ner p0n.. caranyer...jangan ambil mudah... lupakan apa yg sudah... jalin n bina hidup yg lebih indah......insyaallah....dengan izin ALLAH...kita tak kan terpisah.... amin....


YA ALLAH...limpah dan kurniakanlah kebaikan kepada kami... lindungi lah kami dari segala yang egkau benci...pelihara lah hubungan kami dari segala yang tidak diingini...bersihkan lah hati kami...restui lah akan hubungan kami...permudahkan la segala perancangan kami..bimbingkan lah kami ke jalan yang engkau berkati..murahkan lah rezeki kepada kami...agar hati yang telah bersatu ini...dapat membina ikatan yang suci...dengan izin dan restumu mu illahi.....






kEiNdAhAn ArWaNa PeRhEnTiAn

25 - 27 Jun 2008 s0 sweet mem0ries.....trip 2 arwana perhentian resort...bersama kengkawan 0pis..s0n0k tah usah kab0r ler...tambah2 bila snorkling...tenang jer teng0k hidupan laut...rasa cam nak gak rasa d0k ngan d0rang..jadi ikan duyung jap...eheheheh....suasana tenang jer kat sana...tuk hilang kan tensi0n n tekanan keje..memang la el0k sesangat dah....tul tak tipu...udara...cuaca...pemandangan melupakan aku pada semua bebanan n tekanan kehidupan...walaup0n 3 ari jer..tapi cukup wat hati ni gembira...bahagia..n ceria....kenangan terindah la kiranya....yg best nyer trip kali ni..dia bawak g banyak pulau...n sekali lagi aku dapat jejak kaki ke laguna redang...tahun 2007 dah g dah..tapi memang dah banyak perubahan..bukan g pulau redang jer...g pulau lang tengah...g macam2 pulau la...sampai sepupu aku cam kena pulau...mabuk laut..hihihihi...tapi crius...s0n0k sangat tau... =)


Selasa, 28 Julai 2009

♥ alm0nd l0nd0n ♥



alm0nd l0Nd0n....sapEr naK OdER....Badam 1 bIji kAt DALm...BuKan SeParUh JeR k.. ThEn K0K0 dicElUp....BuKan TuANg KAt AtAS jEr.....SePeRtI gAmB0R tErTeRe..Tu TaUn LePas nYeR...tauN nIe TaK wAt AgIE.....100 bJi Rm 40.00 JeR..nAK OdEr EmAiL dEN k...... GeReNtI s0dAp......SeBaB DeR aIr TaNgAn DeN...... sElAmAt OdEr.. :) HiKhIkHiK....


Rabu, 22 Julai 2009

♥ buah haty saya ♥

video

k0mPaNg dIpAlU..

pEnGaNtIn BaRu..

DuDuK bErSaNdInG..

tErSiPu MaLu..

D0A DiP0H0N..

aYaH dAn IbU..

m0gA BaHgIa..

kE aNaK cUcU...




Isnin, 20 Julai 2009

♥ buah haty saya ♥



MoHd AdAm AqAsHa N MoHd aDiB aQmAl

NuR aLeYa NaJiHa NuR aMiElA nAtAsHa NuR aLyNn NaFeSa

Mohd AlIfF nAjMi N nUr AlIsYa NaDiRa



Ini le anak -anak sedare den... penawar hati menglipur lara... 7 orang taw... alif najmi, aleya najiha, aliesya nadira, amiela natasha, alynn nafesa, adam aqasha n new born adib aqmal..cyunk nyer kat d0rang nie..tak tau nak cakap cam ner..hik!!hik!! kalu d0rang balik kampung..meriah rumah...cam nak pecah ngan macam2 telatah..rindu sangat kat d0rang...
acu cyunk kam0 sumer....



 
✿~✿~✿. Template Design By: SkinCorner